Αθλητισμός και εκπαίδευση

Παρέμβαση του Κώστα Σπανού, Golden Tennis Club Έκοψαν τον «ομφάλιο λώρο» του αθλητισμού από την εκπαίδευση και τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά.

Στη σημερινή εποχή που τα παιδιά και οι έφηβοι βάλλονται από τις κακές επιρροές και τις εξαρτήσεις ο σχολικός αθλητισμός, τον οποίο επί τριάντα και πλέον χρόνια υπηρετούσαν τα αθλητικά σχολεία, υποβαθμίστηκε και εν τέλει καταργήθηκε. Ιδιωτικές εταιρείες και επιχειρήσεις βρήκαν έτσι χώρο και εισέβαλαν στην παιδεία με τον «μανδύα» των αθλητικών σωματείων υποσχόμενες πρωταθλητές με αθλητική επαγγελματική καταξίωση, με τα ανάλογα όμως πάντα, ανταλλάγματα σε βάρος πολλές φορές της σωματικής, ψυχικής και ηθικής υγείας των νέων.
Ο πρωταθλητισμός δεν μπορεί να εμπίπτει σε οικονομικές ή άλλες συναλλαγές.
Είναι δικαίωμα του κάθε ταλαντούχου νέου, τον οποίο η Πολιτεία οφείλει να προφυλάξει.
Τα αθλητικά σχολεία επιτελούσαν πολυδιάστατο έργο, αφού ως φορείς εκπαίδευσης δίδασκαν αθλητικά ιδεώδη και ήθος, ενώ ως φορείς αθλητικής κουλτούρας διαμόρφωναν νέους με πείσμα και αγωνιστικό ενδιαφέρον.
Και επειδή η δημόσια υποστήριξη του αθλητισμού αποτελεί συνταγματική υποχρέωση, η Πολιτεία οφείλει να επανεξετάσει τη λειτουργία των αθλητικών σχολείων που προάγουν τον αθλητισμό και απαντούν στην ανάγκη της στοχευμένης καθοδήγησης του αθλητικού ταλέντου των μαθητών – αθλητών που έχει ανάγκη η χώρα μας.